Søg
Close this search box.

Spar penge: Sådan sår du dit eget græs

Er du utilfreds med din nuværende græsplæne, eller skal du have ordnet haven til dit nybyggede hus? I forbindelse med anlægning af ny græsplæne kan du overveje to muligheder: rullegræs eller græssåning. Her finder du hjælp til at så dit eget græs.

Væbn dig med tålmodighed og spar penge
Gør-det-selv- projekter er ofte den billigste løsning, og en ny græsplæne er ikke undtagelsen. Der er en vis charme i, at man har klaret opgaven selv – helt fra bunden. Det er dog en langsommelig proces at anlægge sin egen græsplæne, og derfor skal du væbne dig med en god portion tålmodighed.

Planlægning giver det bedste resultat

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår du kaster dig over anlægningen af din nye græsplæne. Tiden på året har nemlig en afgørende rolle i, hvordan frøene vokser. Jordens fugtighed er et vigtig, og derfor er efteråret et oplagt valg. Hvis du ikke vil vente for længe, har du også mulighed for at så græsset i foråret, fordi risikoen for tørke ikke er særlig stor. På selve dagen, hvor du skal plante frøene, er det vigtigt, at der ikke blæser en halv pelikan. Det vil ikke være så smart, hvis halvdelen af frøene flyver væk, og samtidig øger blæst risikoen for udtørring.

Sådan gør du
Det er en god ide, at du finder inspiration til, hvordan du anlægger en ny græsplæne. Ønsker du en grøn og sund græsplæne, er sorten af græsfrø også en vigtig overvejelse. Og inden at du sår frøene, er det vigtigt, at du vender din opmærksomhed mod jordens tilstand. For at undgå ujævnheder, skal du rive jorden. Derudover skal jordens fræses ned til 25 cm – både på langs og på tværs af arealet. Fordel frøene grundigt og jævnt, så du får det bedste resultat med at så din egen græsplæne. Herefter skal de være dækket med en halv centimeter jord. Husk endelig, at du ikke skal vande lige efter såningen, fordi frøene bliver ujævne.

Find inspiration
Det kan være svært at forestille sig helt præcist, hvordan du skal så græsset selv. Der kan det være en god ide, at du ser en video af, hvordan en ekspert på området, klarer opgaven. Det er vigtigt, at du får gjort forarbejdet rigtigt, så du opnår det bedste resultat med anlægningen af en ny græsplæne.