Søg
Close this search box.

Spar på varmeregningen med en pilleovn

I vintermånederne viser termometeret ofte minusgrader, og det er lig med at skrue højt op for varmen i mange hjem. Men den dejlige varme medfører også store udgifter på varmeregningen. Læs med i denne artikel og se en af mulighederne for at spare på varmeregningen i fremtiden. 

Følelsen af hjemmelighed kommer især til udtryk i vintermånedernes kulde, når vi åbner døren til hjemmet, og vi bliver modtaget med dejlig varme fra husets varmekilde. Hvor dejlig varmen end føles, så medfører varmen for mange også tanken om den enorme varmeregning, der snart lander. 

Hvad er en pilleovn?

En pilleovn er en blanding af et træpillefyr og en brændeovn. Når du har en lydsvag og effektiv pilleovn i stuen, giver den varme og hygge, som er forbundet med den traditionelle brændeovn. Fordelen er, at du med en pilleovn slipper for de mange udgifter og besværet som følger med en brændeovn. 

Pilleovne tændes med træpiller, som har en forbrænding med høj udnyttelse. Denne løsning er både god for dig og din pung, men også en mere miljørigtig løsning. 

De fleste der vælger løsningen med en pilleovn, placerer den centralt i stuen, og foruden den dejlige varme giver den også et dejligt udtryk til stuen, som for mange forbindes med ekstra hygge. 

Fordele ved en pilleovn

Udover varmen og den æstetiske nydelse bidrager en pilleovn også med meget andet. En af de helt store fordele er, at en pilleovn er billig i drift sammenlignet med andre energikilder, og på den måde kan du spare på din varmeregning. 

En anden stor fordel er den høje varmeeffekt en pilleovn medfører. I forhold til den mængde træpiller du skal anvende, varmer den rigtig effektivt. Fordelen ved en pilleovn rækker længere end det, da den også kan indstilles til at varme rummet op indtil den ønskede temperatur. På den måde er du altså sikker på, at hjemmet har præcis den temperatur du ønsker, hverken for koldt eller for varmt. 

Når du har en pilleovn antændes det med træpiller. Træet har gennem sin levetid optaget lige så meget CO2, som det frigiver ved forbrænding, og derfor er der tale om en CO2-neutral brændsel. 

Invester i dit hjem med en pilleovn fra Ecoteck 

Når du køber en pilleovn er det en investering som du vil få glæde af i mange år. Beslutningen om at anskaffe sig en pilleovn kan være lang, og du kan have brug for rådgivning i processen. 

Hvis du har i tankerne at anskaffe en pilleovn til stuen, så kan du hos Ecoteck finde mange forskellige typer af pilleovne, så du er sikker på at finde den løsning, der passer dig og dit hjem på bedst mulig vis. Hvis du ønsker at udnytte pilleovnens varme i flere rum i huset, kan du med fordel anskaffe dig en pilleovn med varmeflytning, der kan fordele varmen til flere af husets rum, end blot der hvor den er placeret. En anden løsning kan være en pilleovn med centralvarmetilslutning, som kan kobles til dit centralvarmesystem, som gør, at pilleovnen kan opvarme vandet i dine radiatorer eller lave varmt vand til hanen. 

Er du i tvivl om løsningen er den rette for dig, så kan du hos Ecoteck leje en pilleovn inden du køber den, så du kan fornemme hvordan den virker i dit hjem. Kontakt Ecoteck i dag og modtag rådgivning, så du finder den rette løsning for dit hjem.