Søg
Close this search box.

Skån dit lingeri

Med den rette vaskeanvisning kan du forlænge levetiden af dit lingeri betydeligt. Der er nemlig en række af metoder, som kan slide på dit lingeri og i værste fald ødelægge det. Det nemmeste du kan gøre er at følge vaskevejledningen på dit undertøj. Her står der oftest, hvor meget vaskemiddel du skal bruge, samt hvor mange grader du må vaske det på. Nedenfor finder du nogle overordnede råd til, hvordan du mest optimalt vasker dit lingeri.

Gode råd når du skal vaske lingeri

Den mest skånsomme måde du kan vaske dit tøj på, er i hånden. Hvis du benytter dig af et vaskemiddel med enzymer, så kan du komme både sved og hudfedt til livs. Vær dog opmærksom på, at dit lingeri i silke skal vaskes i vaskemiddel uden enzymer. 

Hvis du vasker i en vaskemaskine, så er det mest optimalt, hvis du benytter dig af en vaskepose. På den måde undgår du, at dine hægter og bøjler sætter sig fast i andet tøj. Du kan også risikere at dine vaskemaskine går i stykker, hvis noget af metallet sætter sig fast maskinen. Hvis du vasker i vaskemaskinen, så hold dig til kulørt vaskemiddel, da du ellers kan risikere, at dine hvide bh’er uden bøjle vil gulne.

Efter vasken er det vigtigt, at du ikke tørretumbler dit tøj. Det slider nemlig voldsomt på stoffet. Derimod kan du med fordel klemme og presse vandet ud af dit lingeri uden at vride det op. Derefter kan du hænge lingeriet op, så det tørrer naturligt. Undgå dog sollys, da solens stråler kan misfarve de flotte farver.

Forlæng levetiden af dit lingeri

Vær opmærksom på hvilket materiale dit lingeri er lavet af. Der er nemlig forskel på, hvordan man vasker bomulds undertøj og uld undertøj, og med en for hård vask, så holder dit lingeri ikke i mange måneder.

Du kan finde udførlige vaskeanvisninger rundt om på nettet, som fortæller dig om, hvilke metoder der fungerer mest optimalt. OnlingeLingeri.dk har en udførlig vaskeanvisning, som giver dig de bedste metoder, når du skal vaske dit pæne lingeri.