Søg
Close this search box.

Måltidskasser – er det ikke usundt?

Normalt, når du bestiller takeaway, så ved du godt, at det oftest ikke er den sundeste mad – i hvert fald ikke, når du bestiller fra pizzeriaer, burgerbarer eller andre ”fast food”-udbydere. Men sådan er det ikke med måltidskasser. I hvert fald ikke som udgangspunkt.

De fleste udbydere af måltidskasser har flere typer af måltidskasser, nogle mere sunde end andre. Derudover kan du oftest gøre en masse til- og fravalg, så du på den måde kan tilpasse indholdet i kassen efter din smag og præferencer.

Hvad er sundt, og hvad er usundt?

Men du bør også stille dig selv spørgsmålet, hvad er sundt? For har du f.eks. gluten-, laktose- eller en anden allergi, så er disse ingredienser bestemt ikke sunde for dig. Det samme gælder, hvis du lider af irriteret tarm, så er der også en masse råvarer, der bestemt ikke er gode for dig. Så hvad der er sundt for den ene, kan være usundt for den anden.

”Når du vælger en leverandør af måltidskasser, er det en god idé at se på, hvilke typer måltidskasser, du har at vælge imellem. For selvfølgelig findes der udbydere, der sælger slankekasser, fitnesskasser osv. – måltider som du måske umiddelbart vil tænke, det er sundt om. Men har du nogle specielle præferencer, er det værd at gå efter en leverandør, der kan leve op til dem”, oplyser redaktøren fra onlinemagasinet Mad & venner, der har kigget nærmere på konceptet måltidskasser.

Måltidskasser er varieret kost

Vælger du en ”færdig” måltidskasse – altså en kasse, hvor du ikke selv til- eller fravælger en masse – er du i hvert fald altid sikker på at få en varieret kost. Nøjagtig som fødevarestyrelsen anbefaler i deres officielle kostråd.

For i en måltidskasse vil der typisk være noget fra alle felterne i madpyramiden og med tanke for, hvor i pyramiden råvarerne befinder sig.

Og der vil ikke være to måltider i løbet ad ugen, der er ens. Når vi danskere laver mad, laver vi ofte de samme retter igen og igen – hvilke retter afhænger meget af, hvilken aldersgruppe du tilhører, men også hvor i landet du bor, og det kommer også an på, om det er hverdag eller weekend.

Men abonnerer du på en måltidskasse, så kan du være sikker på ikke at få de samme syv retter hver uge – medmindre du selv til- eller fravælger en masse af ingredienserne eller retterne.

Så svaret på overskriften er altså endnu en gang, nej, måltidskasser er ikke usundt – ikke som udgangspunkt.