Søg
Close this search box.

Guide til træpilleovne

Når vinteren indtræffer, er det lig med kolde måneder, hvor der er behov for ekstra varme i hjemmet. Derfor iklæder de fleste sig striktrøjer og skruer ekstra højt op for varmen i hjemmet. 

De fleste kender nok den dejlige fornemmelse i hjemmet, når varmen omslutter dig, mens kulden suser ude foran døren. Men desværre er det ofte en dyr fornøjelse. Hvis du ønsker at nedbringe de økonomiske udgifter og have blik for miljøet, bør du overveje at investere i en træpilleovn. 

Hvad er en træpilleovn?

Når du investerer i en træpilleovn, får du en blanding mellem et træpillefyr og en traditionel brændeovn. Med en effektiv og lydsvag træpilleovn får du varmen og hyggen fra den traditionelle brændeovn. Men du slipper for de mange udgifter og besværet, der følger med den traditionelle brændeovn. 

En træpilleovn er ofte placeret centralt i stuen ligesom de traditionelle brændeovne. Derfor medtænker de fleste også træpilleovnens æstetiske udtryk, når de vælger den rette træpilleovn til hjemmet. Med træpilleovnens funktion og æstetiske udtryk bliver den hurtigt et uundværligt møbel i stuen.

Fordele ved træpilleovne

Udover at træpilleovnen pryder stuens æstetik, er der også en lang række andre fordele ved træpilleovnen, der gør den til det oplagte valg i hjemmet. 

En af de helt store fordele ved en træpilleovn er at den er billig i drift, hvis du sammenligner den med andre traditionelle energikilder. Hvis du anskaffer dig en træpilleovn, kan du faktisk spare helt op til 50-70% på din årlige varmeregning. 

Når du anskaffer dig en træpilleovn, opnår du en rigtig høj varmeeffekt. Med en træpilleovn kan du nemt indstille den til at varme op til den ønskede temperatur. Det sikrer, at din træpilleovn hverken varmer for meget eller for lidt. Til at opvarme hjemmet anvender man i en træpilleovn CO2-neutralt brændsel. Det vil altså sige, at træpillerne ikke frigiver mere CO2 til atmosfæren, end det ville have gjort, hvis træet var nedbrudt på naturlig vis. 

Vælg den rette træpilleovn

Hvis du overvejer at anskaffe dig en træpilleovn, gavner det både din pengepung og miljøet. Der findes et hav af forskellige pilleovne. Du kan både vælge en træpilleovn med naturlig konvektion, pilleovn med top- eller bagafgang eller pilleovne med ekstra varmeflytning. 

Du kan med fordel overveje at undersøge det store udvalg af træpilleovne fra Ecoteck. Hvis du vælger en træpilleovn fra Ecoteck, er det også muligt at anskaffe reservedele til pilleovn, så din træpilleovn altid er klar til at varme dig og hjemmet op. Hvis du mere er til looket fra den klassiske pejs, kan du med fordel overveje el pejse og tilbehør, hvor du også slipper for den klassiske brændsel og dens ulemper. 

Med en pilleovn tager du det første skridt mod en billigere varmeregning og en grønnere fremtid for planeten.