Søg
Close this search box.

Den sidste rejse er lang for de pårørende

At miste er svært nok i forvejen. Du er i dyb sorg og skal samtidigt tage stilling til en masse, der virker overfladisk, i sorgen. Det administrative og det praktiske kan virke uoverskueligt. Lad en bedemand hjælpe dig igennem den del, mens du sørger.

Der er desværre meget at tænke på, når en pårørende dør. Faktisk rigtigt meget. Der er traditioner, der skal overholdes, den afdødes ønsker, det praktiske ved et dødsfald, det praktiske ved en begravelse og sidst, men ikke mindst, det administrative arbejde. En bedemand kan både hjælpe og rådgive dig igennem det hele i den svære tid.

Hvad sker der i den første tid efter et dødsfald?

Det første der skal ske, er, at en læge skal erklære personen død for at kunne skrive en dødsattest. Du skal udfylde en dødsanmeldelse. Og så er du allerede i gang med forberedelserne.

Du kan enten vælge selv at gøre afdøde fint i stand og iklæde ham eller hende det ønskede tøj. Eller du kan kontakte en bedemand med det samme og lade ham gøre det for dig. Bedemanden skal kontaktes alligevel. De fleste gør det inden for et par timer, men det er vigtigt at give dig selv den tid, du har behov for i situationen.

Hvad kan bedemanden hjælpe dig med?

Bedemanden vil, sammen med dig, forberede og planlægge ceremonien. Der skal vælges kiste og blomster, og der skal udfyldes papirer til det offentlige. Når det er overstået, vil bedemanden tage sig af alle de praktiske opgaver, I har planlagt. Det kan blandt andet være at tage kontakt til:

  • Præsten og graveren
  • Stenhuggeren
  • Advokaterne
  • Blomsterbutikken
  • Krematoriet

Begravelsesforretningen kan desuden også hjælpe dig med at få orden i de praktiske ting, såsom dødsannonce og møde med skifteretten. Bedemanden vil køre afdøde til et kapel, når I er klar til det. Søger du bedemand i Region Nordjylland, fra Aalborg til Frederikshavn, Sæby, Hjallerup og Skagen så kontakt Hejslet Begravelsesforretning på tlf.: 96149914. Hejslet Begravelsesforretning er en yderst populær bedemand, som har over 30 års erfaring indenfor branchen.

Når det kommer til begravelser i det nordjyske (også begravelse i Vodskov) , er Hejslet blandt de foretrukne bedemænd.

Bedemandens ansvar er din garanti for en mindeværdig afsked

Som bedemændene hos Hejslet Begravelsesforretning, der dækker hele Nordjylland, udtaler: ”Vi er meget bevidste om det store ansvar, der gives til os. Derfor vil vi gøre alt, for at de pårørende kan få en afsked, der er smuk og personlig.”

Bedemandens arbejde er vigtigt, og du er tvunget til i denne situation, at sætte din lid til begravelsesforretningens ekspertise. Intet må glippe på denne vigtige og højtidelige dag.

Og alt kan glippe, hvis du ikke har overskud. Det har du oftest ikke, når du er i sorg. Derfor er bedemændene vigtige. De tager sig af alt det, der skal gøres, så du kan tage afsked med sorg i hjertet, men ro i hovedet.