Søg
Close this search box.

Dans for voksne i Aalborg

Dans er utroligt sjovt. Men det er også utroligt sundt. Når du danser forbedres din balance, og du får mere kontrol over din krop. Dans gavner også det dit mentale helbred. Det kan både være med til at reducere angst og depression, og generelt får dans bare humøret til at stige. Og så kan dans faktisk gøre din hjerne yngre. Læs mere om hvordan herunder.

Dans er sundt for krop og sjæl – ikke kun for børn, men også for voksne. Der sker nemlig flere gode ting for både dit fysiske og mentale helbred, når du danser. Faktisk flere end ved andre motionsformer. Det fortæller danseinstruktør, Jørn Brøndum-Nielsen, fra Aalborg Danse Center.

Dans giver bedre balance

Når du danser, er det essentielt, at du kan stå i forskellige positioner uden at falde. Derfor træner du din balance under dans, og du vil opleve, at hvis du danser regelmæssigt, vil den hurtigt forbedres.

Jørn fortæller: ”Især under Argentinsk tango kræves det, at du kan lave spark og rotationer uden at falde. Så her træner du virkelig din balance. Men uanset hvilken slags disciplin inden for dans, du vælger, vil du se forbedringer.”

Når du har styr på balancen, vil du opleve, at du får en bedre kontrol over din krop. I takt med at du forbedrer din balance, udstråler du også elegance – både under og uden for danseundervisningen.

Dans gavner dit mentale helbred

Hvis du oplever, at du bliver i bedre humør af at tage en svingom, så er den god nok. Der er blandt andet lavet forsøg, som viser, at dans kan være medvirkende til at reducere angst. Men det kan også virke mod depression og forbedre humøret hos mennesker med denne lidelse. Det er selvfølgelig ikke kun mennesker med psykiske lidelser, der får det bedre af at danse.

”Dans gør alle mennesker i godt humør. Du frigiver mange endorfiner, når du danser, samtidig med at du bliver revet med af den gode musik. Og så føler du også en særlig samhørighed med den eller dem, du danser med,” fortæller Jørn.

Dans gør hjernen yngre

En anden undersøgelse viser, at dans er den motionsform, der styrker de områder i hjernen, som svækkes med alderen. De ældre, som deltog i forsøget, viste nemlig tydelige forbedringer i hippocampus-området, som har med hukommelse, indlæring og balance at gøre. Ved at danse holder du krop og sind i god form.

Der er altså masser af gode grunde til at starte til dans – uanset alder. Så måske du skulle overveje at udskifte dit lokale fitnesscenter med en danseskole i stedet.